Przepis wyniesiony z domu, dokładnie od mojej babci. Niecodzienne połączenie składników, ale jakże trafione. Myślę, że ogórki konserwowe albo zwykły seler też powinny się sprawdzić. Dajcie znać jeśli zrobicie taką wersję. 😉
Składniki na porcję:
- 60-80g ciecierzycy gotowanej/z puszki
- 1 średnia starta marchewka
- 2-3 łyżki selera ze słoika (odsączony z zalewy)
- 4 łyżki kukurydzy z puszki
- 1 jajko na twardo
- 2-3 średnie ogórki kiszone
- 1 łyżka majonezu i jogurtu (lub 2 łyżki samego jogurtu)
- sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
- Łączymy uprzednio ugotowane/pokrojone składniki w miseczce.
- Dodajemy majonezu/jogurtu i mieszamy całość, doprawiając solą i pieprzem.
- Schłodzić w lodówce i jeść najlepiej kolejnego dnia.
Smacznego. 😉