Jeżeli chcecie przenieść się na chwilę do Włoch i zakosztować jej lokalnych przysmaków, nie musicie wcale ruszać się z domu. Wystarczy, że w kuchennym zaciszu przygotujecie spaghetti według naszego przepisu.
Składniki na 2 porcje:
- 200 g makaronu spaghetti
- średnia cukinia
- ok. 60 g parmezanu
- 200 ml śmietanki słodkiej
- duża garść bazylii
- 3 ząbki czosnku
- olej do smażenia
- sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Podsmażamy cukinię z czosnkiem na średnim ogniu do zrumienienia. Miksujemy całość z dodatkiem śmietanki, bazylii, parmezanu, soli i pieprzu. Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Polewamy go sosem i posypujemy wierzch parmezanem. Ozdabiamy listkami bazylii.
Buon apetito! 😉