Czas na obiad

Spaghetti z zielonym sosem z cukinii i parmezanem

Jeżeli chcecie przenieść się na chwilę do Włoch i zakosztować jej lokalnych przysmaków, nie musicie wcale ruszać się z domu. Wystarczy, że w kuchennym zaciszu przygotujecie spaghetti według naszego przepisu.

Składniki na 2 porcje:

  • 200 g makaronu spaghetti
  • średnia cukinia
  • ok. 60 g parmezanu
  • 200 ml śmietanki słodkiej
  • duża garść bazylii
  • 3 ząbki czosnku
  • olej do smażenia
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Podsmażamy cukinię z czosnkiem na średnim ogniu do zrumienienia. Miksujemy całość z dodatkiem śmietanki, bazylii, parmezanu, soli i pieprzu. Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Polewamy go sosem i posypujemy wierzch parmezanem. Ozdabiamy listkami bazylii.

Buon apetito! 😉

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *