Zmiksowane do picia

Kakaowy koktajl z bananem i awokado

Może nie wszyscy wiedzą, ale awokado nadaje się świetnie również do dań na słodko. Jakiś czas temu wykorzystałyśmy go jako bazę do brownie, na które przepis znajdziecie pod linkiem:

Ciasto czekoladowe z awokado i granatem

Tym razem przemyciłyśmy go w płynnej formie.

Składniki na 1 porcję:

  • 250 ml mleka
  • połówka dojrzałego awokado
  • dojrzały banan
  • kilka szt. (ok. 6) daktyli suszonych
  • 3 łyżki płatków owsianych
  • 1,5-2 łyżeczki kakao
  • łyżka masła orzechowego (opcjonalnie)

Sposób przygotowania:

Daktyle namaczamy wcześniej w gorącej wodzie. Odsączamy je i przekładamy do blendera. Dodajemy obrane awokado i banana oraz resztę składników. Zalewamy mlekiem. Miksujemy do uzyskania w miarę gładkiej masy.

Na zdrowie! 😉

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *